9 de marzo de 2016

DEPENDÈNCIA A LES XARXES SOCIALS: Efectes en salut mental

Internet és un mitjà més, que no invalida els altres: igual que la televisió no ens hauria de privar de llegir, ni de passejar o fer esport, les xarxes socials no t’haurien de distreure del món real que hi ha més enllà de la teva habitació.

En la realitat les xarxes socials han canviat la manera de relacionar-nos, sent més ràpida i a distancia. A més, pot crear una forta dependència afectant a la nostre la salut mental, ja que pot provocar falta de concentració, estrès i angoixa que ens allunyen de la felicitat i perjudica les nostres relacions socials. Remarquem que els adolescents i els joves són més propensos, perquè encara no han après a regular les emocions.
Amb això no recomanen estar completament desconnectats sinó, cal fer i ensenyar a fer un ús prudent d’aquest i aparcar el mòbil quan estem amb gent.


Són un complement molt útil, però no cal que siguin tot el teu món: és clar que pots tenir moltíssims amics a facebook, però sempre és més gratificant poder quedar amb un de carn i os...

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tus palabras.